Jadłospis:
Śniadanie:- Kanapeczki
- Kawa z mlekiem
Drugie śniadanie:
- Jogurt
Obiad:
- Roladki z indyka:
- pierś z indyka
- pęk świeżej natki pietruszki
- plaster (opcjonalnie dwa) sera
- 3 – 4 duże pieczarki
- ogórek kiszony
- pieprz mielony
- sól
Obrane i umyte pieczarki kroimy na półplasterki i wrzucamy na patelnię.
Posypujemy szczyptą soli. Dusimy do miękkości, podlewając wodą
Natkę pietruszki dokładnie szatkujemy.
Ogórka kroimy na cienkie paseczki.
Rozbite płaty indyka posypujemy szczyptą pieprzu i odrobiną soli.
Na płaty nakładamy kolejno: natkę pietruszki, pół plasterka sera, łyżkę uduszonych pieczarek, 2 – 3 paski ogórka kiszonego. Zwijamy w roladki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st ok 60 minut.
- Kawa z mlekiem
Kolacja:
- Parówki z indyka

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz