poniedziałek, 17 marca 2014

Sześćdziesiąty drugi dzień Dukana

Hej.
Waga ta sama nadal 10,1 kg mniej.


Jadłospis:
Śniadanie:
- Parówki
- Kawa z mlekiem

Drugie śniadanie:
- Torcik:D

Obiad:
- Flaczki
- Kawa z mlekiem

Kolacja:
- Pasztet z królika:
  • przód i podroby z królika
  • 30 dag boczku lub podgardla wieprzowego
  • 2-3 suszone prawdziwki
  • 7 dag cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 5-7 ziaren pieprzu
  • 20 dag wątroby wieprzowej
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatałowa
  • masło
  • tarta bułka
Włóż do garnka przód i podroby z królika oraz boczek lub podgardle. Dodaj grzyby, cebulę, listki laurowe i pieprz, wlej trochę wody i duś pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę i duś jeszcze przez chwilkę. Ostudź, a następnie oddziel mięso od kości. W wywarze namocz bułki i odciśnij je. Mięso, boczek, wątróbkę i bułki przepuść (co najmniej 2 razy) przez maszynkę do mięsa. Przypraw do smaku, dodaj olej i jajka. Wyrób masę, przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piecz godzinę w temp. 180°C. Upieczony pasztet zalej wytopionym tłuszczem, przestudź i wstaw do lodówki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz