Sześćdziesiąty drugi dzień Dukana
Hej.
Waga ta sama nadal
10,1 kg mniej.
Jadłospis:
Śniadanie:
- Parówki
- Kawa z mlekiem
Drugie śniadanie:
- Torcik:D
Obiad:
- Flaczki
- Kawa z mlekiem
Kolacja:
- Pasztet z królika:
- przód i podroby z królika
- 30 dag boczku lub podgardla wieprzowego
- 2-3 suszone prawdziwki
- 7 dag cebuli
- 2 liście laurowe
- 5-7 ziaren pieprzu
- 20 dag wątroby wieprzowej
- 2 łyżki oleju
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatałowa
- masło
- tarta bułka
Włóż do garnka przód i
podroby z królika oraz boczek lub podgardle. Dodaj grzyby, cebulę,
listki laurowe i pieprz, wlej trochę wody i duś pod przykryciem do
miękkości. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę i duś jeszcze przez
chwilkę. Ostudź, a następnie oddziel mięso od kości. W wywarze namocz
bułki i odciśnij je. Mięso, boczek, wątróbkę i bułki przepuść (co
najmniej 2 razy) przez maszynkę do mięsa. Przypraw do smaku, dodaj olej i
jajka. Wyrób masę, przełóż do formy wysmarowanej masłem i posypanej
tartą bułką. Piecz godzinę w temp. 180°C. Upieczony pasztet zalej
wytopionym tłuszczem, przestudź i wstaw do lodówki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz