sobota, 8 marca 2014

Piędziesiąty piąty dzień Dukana

Witajcie.
Dziś od rana strasznie boli mnie brzuch, muszę się wybrać do gastrologa;/
Waga nadal ta sama 9,9 kg mniej. Szkoda, że tak wolno leci;/ Myślałam, że do świąt osiągnę upragnioną wagę;/ ale jednak nie:(


Jadłospis:
Śniadanie:
- Kanapki
- Kawa z mlekiem

Drugie śniadanie:
- Jogurt

Obiad:
- Kurczaki
- Kawa z mlekiem

Kolacja:
- Sushi:
  • świeży tuńczyk lub łosoś, krewetki (gotowane lub smażone w tempurze), paluszki krabowe, awokado, ogórek
  • ryż do sushi, ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • sos sojowy
  • ocet ryżowy
  • zaprawa do ryżu (można zrobić samemu)
  • sushi nori - listki prasowanych alg morskich
  • marynowany imbir w zalewie
  • japoński chrzan wasabi
  • mata bambusowa do zwijania sushi
Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodać zaprawę do ryżu (ocet, cukier i sos sojowy). Tuńczyka lub inne ulubione dodatki (łososia, paluszek krabowy, awokado, ogórka) pokroić na kawałki. Listek nori umieścić na środku maty bambusowej. Ułożyć warstwę ryżu na środku pozostawiając 1 cm margines. Przy dolnej krawędzi ryżu ułożyć ulubione składniki, wymienione powyżej. Zawinąć w taki sposób aby listki nori zamknęły ryż i składniki w środku rulonu, pozostawiając matę bambusową na zewnątrz. Instrukcja zwijania sushi wraz z obrazkami powinna być na każdym opakowaniu sushi nori. Zrolowane sushi pokroić na 7 równych części.


Nic dziś nie robiłam, w końcu był dzień kobiet :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz