Jadłospis:
Śniadanie:- Kanapki
Drugie śniadanie:
- Jogurt
Obiad:
- Paluszki rybne:
- 2 filety ryby morskiej o zwartym mięsie np. dorsz, morszczuk, mintaj, flądra, sola
- 2 jajka
- skrobia kukurydziana
- bułka tarta z bułki Dukana
- sól
- pieprz
- olej roślinny
Filety ryby płuczemy i osuszamy, oprószamy przyprawami z obu stron i kroimy w paski.
Na talerzu roztrzepujemy jajka.
Na drugi talerz wsypujemy skrobię, na trzeci bułkę tartą.
Smarujemy delikatnie patelnie olejem.
Paluszki rybne obtaczamy w skrobi, potem w jajku a potem w bułce tartej i układamy na patelni.
Smażymy po 2 minuty, przekręcając je na wszystkie boki.
- Kawa zmlekiem
Kolacja:
- Sałatka krabowa

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz